Treenaajat kuuntelevat ohjeistusta.

Yhdistys

Yhdistyksemme on perustettu School of European Swordmanshipin Turun haaran (SEST) toiminan jatkajaksi. Treenitoiminta alkoi Miika Vanhapihan aloitteesta lokakuussa 2003. Kahta vuotta myöhemmin, lokakuussa 2005, perustettiin rekisteröity yhdistys Turun Historiallisen Miekkailun Seura ry (THMS) koordinoimaan kasvavaa toimintaa Turussa. THMS on itsenäinen yhdistys, joka toimii kiinteässä yhteistyössä Guy Windsorin Helsingissä sijaitsevan eurooppalaista historiallista miekkailua opettavan koulun, School of European Swordsmanship, kanssa.

Alkeiskursseja järjestetään yleensä kahdesti vuodessa, syyskuusta joulukuuhun ja maaliskuusta toukokuuhun.

Tavoitteenamme on edistää vanhojen eurooppalaisten kamppailutaitojen opettelua ja harjoittelua, joka perustuu tulkintoihin vanhoista kamppailuoppaista. Tämä lähestymistapa mahdollistaa parhaimmillaan historiallisesti oikean tavan harjoitella monia eurooppalaisia miekkailutyylejä ulottuen aina 1300-luvulle, josta ovat peräisin vanhimmat säilyneet manuaalit. Näitä tyylejä harjoitellaan kamppailulajina, joka ei sisällä suoranaisesti muita populaareja tapoja lähestyä keskiajan tai renessanssin kulttuuria, kuten historian elävöittäminen (re-enactment), urheilumiekkailu, live roolipelaaminen (LARP) tai teatterimiekkailu. Näytökset ovat yksi tapa tuoda esiin historiallisen miekkailun yhdistystämme ja vanhoja eurooppalaisia kamppailutaitoja yleisemmin.

Usein esitetyt kysymykset