Historiallisen miekkailun alkeiskurssi, syksy 2017

Turun Historiallisen Miekkailun Seura ry aloittaa historiallisen miekkailun alkeiskurssin lauantaina 7.10. klo 12.00. Paikkana on Aninkaisten koulutalon G-sali, jonka sisäänkäynti on Parkin kentän laidalla olevista lasiovista.

Ensimmäinen treenikerta on ilmainen kokeilukerta, minkä jälkeen voi päättää, haluaako osallistua alkeiskurssille.

Alkeiskurssi treenaa torstaisin ja lauantaisin tuossa samassa salissa. Torstaisin treenataan 19:30–21 ja lauantaisin 12:00–13:30. Alkeiskurssin hinta on 70€ (opiskelijat ja työttömät 60€). Treenikertoja tulee yhteensä 16 ja viimeinen treenikerta on 2.12.

Alkeiskurssin aikana opetellaan historiallisen miekkailun perusteita: Aloitamme oikeasta asennosta ja liikkumisesta edeten aseellisiin pariharjoituksiin. Opettelemme aseettomien tekniikoiden perusteita, rondel-tikarin käyttöä ja pitkämiekkatekniikoita. Kurssin tavoitteena on antaa harjoittelijalle perustiedot ja -taidot historiallisesta miekkailusta. Alkeiskurssin jälkeen on mahdollista päästä harjoittelemaan myös muiden historiallisten aseiden käyttöä. Seuramme harjoittelee muun muassa rapiirilla, yhdenkäden miekkalla ja kupurakilvellä, keihäällä ja varsikirveellä.

Alkeiskurssille treeniasuksi sopii valkoinen (mielellään kuvaton ja tekstitön) t-paita, tummat treenihousut ja sisäkengät (Liikuntavirasto ei salli mustapohjaisia kenkiä koulujen liikuntasaleihin). Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo ja pyyhe.

Ilmoittautua voi alla olevalla lomakkeella. Otamme alkeiskurssille tänä syksynä mukaan max 14 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja voi kysellä sähköpostilla: info@thms.fi

Tervetuloa!