Turun linnan turnajaiset 14.7.-16.7.2017

THMS on tänä kesänä toista kertaa järjestettävissä Turun Linnan Turnajaisissa järjestämässä Pitkämiekkakilpailun.
Varsinainen kilpailu käydään lauantaina 15.7 sekä sunnuntaina 16.7, mutta jo perjantaina 14.7 turnajaisalueella on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa.

Kilpailu käydään ”kukkulan kuningas”-tyyppisin säännöin, jolloin ennen kilpailuia miekkailijoista arvotaan Kuningas. Lopuille kilpailijoille arvotaan paikka Haastajina. Ensimmäinen ottelu on Kuninkaan ja ensimmäisen Haastajan välillä. Ottelun voittaja jää kehään Kuninkaaksi ja jonon seuraava Haastaja astuu vuorostaan kehään. Ottelun voittaja määräytyy sen mukaan, kuka saa vastustajaansa korkeimman osuman. Tätä varten miekkailijoiden miekat on kalkittu ja miekkailijat pukeutuvat tummiin varusteisiin.

Miekkojen terien kalkitseminen, ja niiden osumista tummiin suojavarusteisiin jäävien jälkien valvominen keinona arvioida osumia, samoin kuin otteluiden Kuningas/Haastaja-malli, on perua ranskalais-belgialaisista miekkailukilloista, joissa vastaavin säännöin oteltiin ainakin 1500-luvulta 1700-luvulle asti.
Miekkailijoiden rajattu hyökkäysten määrä/erä on perua saksan alueen Gang-miekkailuperinteestä, juontaen juurensa vähintään 1500-luvun Fechtschule-miekkailuun, ja jonka vaikutukset näkyvät tähän päivään asti saksalaisessa akateemisessa miekkailussa (”Mensur”).
Muutoin säännöt ovat yhdistelmä erilaisia historiallisia ja moderneja miekkailuperinteitä, joiden tarkoituksena on tuoda esille ja arvostaa taitavaa miekkailua ja hyvää kamppailuhenkeä.

Miekkailijoiden on mahdollista yöpyä turnajaisalueella valmiiksi pystytetyissä teltoissa. Osallistuminen kilpailuun on ilmaista. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen info@thms.fi

Lisätietoa tapahtumasta: www.tournament.fi